Můžeme jej vytvořit ze zbytků, které doma najdeme 🙂 V původním receptu se použije toastový chléb. V tuto roční dobu to ale budou převážně zbytky vánočky, které tohle jídlo pozvednou o level výš 🙂
Co budeme potřebovat na 2 porce:
- 4 plátky toastového chleba nebo vánočky
- 2 vejce
- 50 ml mléka
- kapka vanilky (nemusí být)
- 1 banán
- zakysaná smetana nebo jogurt
Potup:
- Vejce rozšleháme s mlékem a vanilkou
- Plátky vánočky namáčíme ve vejcích. Necháme pořádně nasáknout, čím je vánočka starší, tím déle 🙂
- Opékáme z obou stran na kapce oleje nebo ghí/ másla na středním plameni.
- Banán rozpůlíme podélně a vložíme na pánev. Opečeme z obou stran.
- Na talířek položíme francouzské toasty a na ně banán. Dozdobíme smetanou.
Přeji dobrou chuť 🙂