Falafel plný bílkovin

Falafel plný bílkovin

Do dnešního receptu použijeme cizrnu. Je to luštěnina a dobrá zpráva je, že nenadýmá 🙂 Přispívá taky ke snižování špatného cholesterolu, podílí se na pročišťování organismu a doporučuje se při potížích s trávením.

Co budeme potřebovat na 2 porce

  • 1 konzerva cizrny (240g)
  • 1/2 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • čerstvá petržel nebo koriandr
  • římský kmín
  • půl lžičky sody
  • sůl, pepř
  • olivový olej

Postup:

  • Cizrnu z plechovky propláchneme a vložíme do sekáčku. Přidáme všechny ostatní suroviny kromě oliváče. Rozmixujeme v hladkou hmotu. Jde to dobře i ponorným mixerem 🙂
  • Ze směsi vytvoříme na plechu kolečka. Pokapeme olejem a pečeme na 190 stupňů cca 20 minut.
  • Podáváme v tortile nebo se salátkem pokapaným citrónem a s tahini omáčkou.

TIP: K tvoření koleček jsem použila kulaté vykrajovátko na cukroví 😉

1 porce falafelu 629 kJ

DOBROU CHUŤ

 

  • Sdílet: