Dýňový perník

Dýňový perník

Dýňová sezóna pokračuje 🙂 Už několik let pěstujeme modrou kokkaido ( Odrůda Blue Kiri) – dorůstá až do 2 kg, na povrchu je šedomodrá a uvnitř oranžová jako klasická oranžová hokkaido 🙂 A protože se nám několik velkých dýní urodilo, vymýšlím další recepty 🙂 Tentokrát na skvělý, vláčný a měkoučký perník… tak pojďme na recept 🙂

Co budeme potřebovat na formu 25 x 25 cm:

  • 3 vejce
  • 60 g jogurtu
  • 100 ml vody
  • 60 g třtinového cukru nebo jiné sladidlo
  • 280 g upečené dýně hokkaido
  • 100 g hladké špaldové mouky
  • 30 g holandského kakaa
  • 1/2 prášku do pečiva
  • 2 lžičky sody
  • 20 g vanilkového proteinu (lze vynechat, ale dáme více cukru)
  • 2 lžičky perníkového koření
  • 20 g slunečnicového oleje nebo rozpuštěného másla
  • 1 malá sklenička meruňkové marmelády na potření

Postup:

Vejce rozdělíme na bílky a žloutky. Bílky vyšleháme se špetkou soli do tuhého sněhu. Ke žloutkům přidáme rozmačkanou pečenou dýni, jogurt, vodu, cukr a zašleháme.

Přidáme sypké suroviny – mouku, kakao, prášek do pečiva, sodu, protein a perníkové koření. Prošleháme a nakonec vmícháme olej, zapracujeme do těsta a následně sníh. Ten už jen lehce vařečkou vmícháme do těsta a nešleháme.

Pečeme 25 minut na 180 stupňů. Po upečení potřeme meruňkovou marmeládou a necháme vychladit.

Přeji dobrou chuť 🙂

  • Sdílet: