Dýňová sezóna pokračuje 🙂 Už několik let pěstujeme modrou kokkaido ( Odrůda Blue Kiri) – dorůstá až do 2 kg, na povrchu je šedomodrá a uvnitř oranžová jako klasická oranžová hokkaido 🙂 A protože se nám několik velkých dýní urodilo, vymýšlím další recepty 🙂 Tentokrát na skvělý, vláčný a měkoučký perník… tak pojďme na recept 🙂
Co budeme potřebovat na formu 25 x 25 cm:
Postup:
Vejce rozdělíme na bílky a žloutky. Bílky vyšleháme se špetkou soli do tuhého sněhu. Ke žloutkům přidáme rozmačkanou pečenou dýni, jogurt, vodu, cukr a zašleháme.
Přidáme sypké suroviny – mouku, kakao, prášek do pečiva, sodu, protein a perníkové koření. Prošleháme a nakonec vmícháme olej, zapracujeme do těsta a následně sníh. Ten už jen lehce vařečkou vmícháme do těsta a nešleháme.
Pečeme 25 minut na 180 stupňů. Po upečení potřeme meruňkovou marmeládou a necháme vychladit.
Přeji dobrou chuť 🙂