Dýňový koláč

Dýňový koláč

Můj první dýňový koláč a velice mile mě překvapil. Asi díky perníkovému koření, které mám ráda 🙂

Co budeme na 1 koláč potřebovat:

  • 160 g hladké špaldové mouky
  • 50 g studeného másla
  • 1 vejce
  • 1 lžíce medu
  • 1 lžíce mléka

Náplň:

  • 450 g pečené dýně hokaido
  • 2 vejce
  • 250 g mascarpone
  • 100 ml smetany 30%
  • 30 g vanilkového proteinu – lze vynechat
  • 120 g medu nebo dle vaší chuti 🙂
  • 1 lžička perníkového koření

Postup:

Nejprve si připravíme těsto. Smícháme v míse uvedené ingredience, jakmile je těsto skoro spojené, tak vyklopíme na vál a ještě zpracujeme rukama. Pořádně prohněteme, tak aby se máslo zapracovalo do těsta. Pokud je potřeba podsypáváme další moukou.

Poté těsto rozválíme do kruhu, který je tak velký, aby pokryl dno i stěny koláčové formy. Těsto přeneseme do formy a přebytečné těsto odstraníme. Z něj můžeme vytvořit lístečky na ozdobu.

Pečenou dýni rozmixujeme a přidáme ostatní suroviny. Poté ještě jednou promixujeme, tak abychom získali jemnou náplň bez kousků. Já jsem použila tyčový mixér.

Náplň nalijeme do koláče, uhladíme, poklademe lístečky a pečeme 30 – 35 minut na 170 stupňů.

Přeji dobrou chuť 🙂

  • Sdílet: