Dýňové kari s červenou čočkou

Dýňové kari s červenou čočkou

Vítám vás v novém roce 🙂 Dnes mám pro vás recept na toto výborné kari. Vyzkoušejte, jen pozor na množství chilli, ať ho nemáte moc pálivé. Já dala 3 malinkaté sušené chilli papričky a bylo to hodně pálivé 😀 Červenou čočku mám ráda. Díky tomu, že je loupaná, nemusí se dopředu namáčet a má vysoké množství bílkovin a vlákniny.

Na 3-4 porce budeme potřebovat:

  • 1 cibule 100g nakrájená nadrobno
  • 2 stroužky česneku na plátky
  • 1 cm čerstvého zázvoru nakrájeného na co nejmenší kousky
  • 250 g dýně hokaido na kostky
  • 100 g červené čočky
  • 1 brambora na kostičky
  • 1 rajče na kostky
  • 500 ml zeleninového vývaru
  • 1 chilli paprička pokrájená
  • 2 bobkové listy
  • Půl lžičky koření Garam masala
  • Půl lžičky římského kmínu
  • Sůl
  • Lžíce oleje

 

Cibuli osmažíme. Přidáme česnek, zázvor, chilli papričku a ostatní koření a chvíli restujeme. Zalijeme vývarem a přidáme bramboru, rajče a čočku. Osolíme. Vaříme  10 – 15 minut. Poté vložíme dýni a vaříme ještě cca 15 minut. Čočka se rozvaří, tím zajistíme zahuštění. Nezapomínáme hlídat množstní tekutiny, aby se kari nepřipálilo. Jakmile je dýně měkká, můžeme podávat 🙂

  • Sdílet: