Vítám vás v novém roce 🙂 Dnes mám pro vás recept na toto výborné kari. Vyzkoušejte, jen pozor na množství chilli, ať ho nemáte moc pálivé. Já dala 3 malinkaté sušené chilli papričky a bylo to hodně pálivé 😀 Červenou čočku mám ráda. Díky tomu, že je loupaná, nemusí se dopředu namáčet a má vysoké množství bílkovin a vlákniny.
Na 3-4 porce budeme potřebovat:
Cibuli osmažíme. Přidáme česnek, zázvor, chilli papričku a ostatní koření a chvíli restujeme. Zalijeme vývarem a přidáme bramboru, rajče a čočku. Osolíme. Vaříme 10 – 15 minut. Poté vložíme dýni a vaříme ještě cca 15 minut. Čočka se rozvaří, tím zajistíme zahuštění. Nezapomínáme hlídat množstní tekutiny, aby se kari nepřipálilo. Jakmile je dýně měkká, můžeme podávat 🙂