Receptů na chlebíček není nikdy dost :) Souhlasíte se mnou? Dnes mám pro vás přichystaný recept na chlebíček s malinami a malinovou omáčkou.
Co budeme potřebovat na formu o objemu 1,4l:
Na formu použijeme olej ve spreji a vysypeme ji hrubou moukou. Troubu zapneme na 170 °C.
Oddělíme žloutky od bílků. Bílky vyšleháme se špetkou soli do tuhého sněhu. Žloutky vyšleháme s cukrem do světlé pěny. Přidáme jogurt a vanilku, prošleháme. Ke směsi prosejeme mouku, prášek do pečiva a jedlou sodu. Zamícháme. Nyní přidáme rozpuštěné máslo a citronovou šťávu a znovu zamícháme. Nakonec přidáme na dvakrát sníh z bílků. Už nešleháme, jen vařečkou opatrně těsto podebíráme, aby sníh nespadl a těsto tak zůstalo nadýchané.
Polovinu těsta nalijeme do formy poklademe maliny a zalijeme zbytkem těsta. Pečeme 50 minut. Propečení kontrolujeme zapíchnutím špejle. Pokud je špejle po vytažení suchá, chlebíček je upečený. Necháme jej pár minut ve formě, poté opatrně vyklopíme a necháme vychladnout na mřížce.
Na malinovou omáčku si připravíme:
Maliny s cukrem dáme do rendlíku a zahříváme. V misce nebo hrnečku rozmícháme studenou vodu se škrobem. Jakmile jsou maliny rozvařené, přidáme škrob s vodou a vaříme. Po chvíli začne omáčka houstnout. Pokud je moc hustá, přidáme ještě vodu po lžících (aby jsme si ji moc nezředili). Omáčku nalijeme na vychladnutý chlebíček a dozbobíme malinami a lístky máty nebo meduňky.
Přeji dobrou chuť
Hanka