Chlebíček s malinami

Chlebíček s malinami

Receptů na chlebíček není nikdy dost :) Souhlasíte se mnou? Dnes mám pro vás přichystaný recept na chlebíček s malinami a malinovou omáčkou. 

Co budeme potřebovat na formu o objemu 1,4l:

  • 3 vejce
  • 90 g třtinového cukru 
  • 100 g jogurtu nebo podmáslí
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 200 g polohrubé špaldové mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva (6g)
  • 1 lžička jedlé sody (6g)
  • 50 g rozpuštěného másla
  • 50 g malin
  • olej ve spreji a hrubá mouka

Na formu použijeme olej ve spreji a vysypeme ji hrubou moukou. Troubu zapneme na 170 °C.

Oddělíme žloutky od bílků. Bílky vyšleháme se špetkou soli do tuhého sněhu. Žloutky vyšleháme s cukrem do světlé pěny. Přidáme jogurt a vanilku, prošleháme. Ke směsi prosejeme mouku, prášek do pečiva a jedlou sodu. Zamícháme. Nyní přidáme rozpuštěné máslo a citronovou šťávu a znovu zamícháme. Nakonec přidáme na dvakrát sníh z bílků. Už nešleháme, jen vařečkou opatrně těsto podebíráme, aby sníh nespadl a těsto tak zůstalo nadýchané.

Polovinu těsta nalijeme do formy poklademe maliny a zalijeme zbytkem těsta. Pečeme 50 minut. Propečení kontrolujeme zapíchnutím špejle. Pokud je špejle po vytažení suchá, chlebíček je upečený. Necháme jej pár minut ve formě, poté opatrně vyklopíme a necháme vychladnout na mřížce.

Na malinovou omáčku si připravíme:

  • 100 g malin
  • 30 g třtinového cukru
  • 8 g kukuřičného škrobu
  • 4 lžíce vody

Maliny s cukrem dáme do rendlíku a zahříváme. V misce nebo hrnečku rozmícháme studenou vodu se škrobem. Jakmile jsou maliny rozvařené, přidáme škrob s vodou a vaříme. Po chvíli začne omáčka houstnout. Pokud je moc hustá, přidáme ještě vodu po lžících (aby jsme si ji moc nezředili). Omáčku nalijeme na vychladnutý chlebíček a dozbobíme malinami a lístky máty nebo meduňky.

Přeji dobrou chuť

Hanka

  • Sdílet: