Banánový Lotus cheesecake

Banánový Lotus cheesecake

Co budeme potřebovat na formu o průměru 20 cm

  • 1 balení Lotus Biscoff sušenek (jsou lepené)
  • 50 g ovesných vloček
  • 20 g vody
  • 20 g másla
  • 1 tvaroh 
  • 2 vejce
  • 2 banány cca 200 g
  • 150 g žervé
  • 50 g třtinového cukru
  • borůvková marmeláda bez cukru

Troubu rozehřejeme na 180 °C. Formu vyložíme pečícím papírem.

Z balení sušenek odebereme 5 ks a dáme je stranou. Poslouží nám k ozdobě. Zbytek sušenek společně s ovesnými vločkami rozmixujeme a smícháme s vodou a máslem. Těsto namačkáme na dno formy, uhladíme a pečeme 10 minut. Korpus necháme vychladnout a připravíme náplň.

Banány rozmixujeme, přidáme vejce, tvaroh, žervé, cukr a společně prošleháme. Náplň nalijeme na korpus. Jemně s formou poklepeme o stůl, aby se z náplně dostaly bublinky vzduchu a vložíme do vyhřáté trouby na 170 °C. Pečeme 50 minut. Po upečení vypneme troubu, pootevřeme dvířka a necháme minimálně 2 hodiny cheesecake v troubě chladnout. Já do dvířek vždy strčím utěrku, aby se mi nezavíraly.

Po vychladnutí potřeme marmeládou bez cukru (volitelně, nemusí být) a dozdobíme sušenkami. Lépe drží, pokud část sušenky seřízneme. Odřezky nadrobíme a použijeme také k dozdobení.

Přeji dobrou chuť.

  • Sdílet: