Po Vánocích mi zbyly bílky a dostala jsem domácí vaječný likér, no a k tomu jsem měla několik zralých banánů. Napadlo mě tyto suroviny využít do nové verze banánového chlebíčku. Díky likéru a bílkům už jsem do těsta nedávala vejce. Pokud Vám bílky nezbyly, dejte místo bílků 1 vejce a 70 g vaječného likéru, aby zůstal zachovaný poměr tekutých surovin. Tak pojďme na to :)
Co budeme potřebovat:
Banány a jogurt rozmixujeme v míse tyčovým mixérem.
Přidáme vanilkový extrakt, vaječný likér, bílky a ghí, prošleháme. Přidáme suché suroviny - cukr, jedlou sodu, prášek do pečiva a mouku. Dobře promícháme a na závěr vmícháme nasekané pekanové ořechy.
Těsto nalijeme do keramické formy vyložené pečícím papírem a pečeme na 170 stupňů 50 - 55 minut. Upečení zkoušíme špejlí, jakmile se těsto na špejli nelepí a po vytažení zůstává suchá, máme pečeno.
Formu můžete využít jakoukoliv, délka pečení v plechové nebo silikonové formě bude trvat kratší dobu.
Přeji dobrou chuť
Hanka