V těchto horkých dnech dozrávají banány o poznání rychleji než normálně, takže jsem je potřebovala rychle spotřebovat. Chtěla jsem zkusit něco nového, tak jsem místo banánového chleba (recept najdete zde) upekla muffiny. No a protože jsem měla doma ještě šlehačku a mascarpone, tak bylo jasné, jak tyhle suroviny použiju 🙂
Co budeme potřebovat na 12 kusů:
Krém:
Postup:
Vejce s cukrem, špetkou soli a vanilkovým extraktem vyšleháme v robotu nebo ručním šlehačem do husté pěny (cca 5 minut). Pěna téměř nestéká z metliček.
V druhé misce rozmačkáme banány, přidáme jogurt, mouku, prášek do pečiva a sodu. Do této směsi přidáme našlehaná vejce a opatrně promícháme vařečkou. Nakonec jemně vmícháme polentu a pokrájené ořechy.
Těsto vlijeme do košíčků na muffiny a pečeme na 180 stupňů 25 minut.
Necháme vychladnout a mezi tím vyšleháme šlehačku a ručně metlou na 2 části zapracujeme mascarpone. Krém vložíme do zdobícího sáčku a muffiny dozdobíme.
Závěrem ještě tip na výrobu vlastních košíčků na muffiny:
Dobrou chuť 🙂