Zapečený květák

Zapečený květák

Sezona květáku je opět v plném proudu, tak přináším jednoduchý recept na zapečený květák.

Na 3-4 porce budeme potřebovat:

  • 1 květák
  • 3 vejce
  • 1 mozzarella
  • 50 ml smetany (klasické 30%, ale může být i ta na vaření 12%)
  • sušený česnek 
  • oregáno
  • majoránka
  • sůl a pepř
  • máslo na vymazání
  • vyzrálý sýr na posypání

Květák rozdělíme na růžičky a v horké osolené vodě vaříme 5 minut. Poté slijeme vodu a necháme dobře okapat.

Vejce prošleháme se smetanou a bylinkami. Pokud máte čerstvé bude to zas o level lepší chuť :)

Pekáček vymažeme máslem, vložíme květák. Mozzarellu nakrájíme na kostky, přidáme ke květáku a zalijeme vejci. Vložíme do rozpálené trouby na 200C a pečeme přibližně 35 minut.

Podáváme posypané strouhaným sýrem a bílkovinami navíc. Já jsem jeden den podávala s kuřecím steakem další den s grilovaným hermelínem.

Přeji dobrou chuť!

Hanka.

  • Sdílet: