Tuňákové burgery

Tuňákové burgery

Na 2 tyhle jednoduché a zdravé burgery budeme potřebovat:

  • 150 g tuňáka ve vlastní šťávě
  • 1 vejce
  • 30 g jemných ovesných vloček
  • 25 g hořčice
  • jarní cibulka nebo pažitka
  • sůl, pepř a sušený česnek

Postup:

Vajíčko vyšleháme vidličkou a přidáme vločky. Zamícháme a necháme 10 minut odstát. Potom přidáme tuňáka (nálev slijeme stranou), hořčici, pažitku nebo cibulku, sůl a koření. Smícháme a rozdělíme na poloviny.

Rukama vytvarujeme burgery a smažíme pár minut z každé strany. Můžeme na pánvi s kapkou oleje nebo také na kontaktním grilu bez oleje, kdy burgery dáme na pečící papír a pečeme 6 minut s přiklopenou horní plotýnkou.

Podáváme jako klasický burger v housce s rajčetem, salátem a okurkou nebo bez pečiva s bramborem a zeleninou 🙂

Přeji dobrou chuť 🙂

  • Sdílet: