Po několika pokusech jsem těsto na pizzu vyladila a tak vám ho můžu s radostí předat :-)
Na těsto na 2 pizzy budeme potřebovat:
Postup
Mouku smícháme se sušeným droždím a solí. Přilijeme vlažnou vodu a olej. Zpracujeme v hladké těsto. Jde to jak v robotu, tak v míse (mícháme nejdříve vařečkou až jsou suroviny spojené, tak rukou) Těsto se odlepuje od mísy a je hladké. Necháme vykynout. Trvá to mezi půl hodinou až hodinou. Vždy záleží na okolní teplotě. Já používám pro zrychlení kynutí kynoucí program ve své troubě.
Po vykynutí rozdělíme těsto na 2 stejné díly (můžeme si těsto zvážit) a rozválíme. Přendáme na plech vyložený pečícím papírem a ještě dotvarujeme a prsty vytlačíme směrem od středu k okraji co nejvíce těsta. Necháme přibližně půl centimetrové okraje, které necháme silnější.
Troubu zapneme a nastavíme co nejvyšší teplotu (Já jsem pekla na 240 stupňů). Pizzu potřeme rajčatovým sugem a obložíme oblíbenými surovinami. Zvolila jsem mozzarellu, šunku a cherry rajčátka.
Jakmile je trouba rozpálená, dáme péct na 10-12 minut.Ke konci hlídáme. Jakmile je kůrka po obvodu zlatavá, pizza je hotová a můžeme ji z trouby vytáhnout. Nakonec posypu lístky bazalky a pokapu olivovým olejem.
Přeji dobrou chuť :)
Hanka