Špaldová pizza

Špaldová pizza

Po několika pokusech jsem těsto na pizzu vyladila a tak vám ho můžu s radostí předat :-) 

Na těsto na 2 pizzy budeme potřebovat:

  • 220 g hladké špaldové mouky
  • 7 g sušeného droždí (1 sáček)
  • 20 g olivového oleje
  • 130 ml vlažné vody
  • 5 g soli

Postup

Mouku smícháme se sušeným droždím a solí. Přilijeme vlažnou vodu a olej. Zpracujeme v hladké těsto. Jde to jak v robotu, tak v míse (mícháme nejdříve vařečkou až jsou suroviny spojené, tak rukou) Těsto se odlepuje od mísy a je hladké. Necháme vykynout. Trvá to mezi půl hodinou až hodinou. Vždy záleží na okolní teplotě. Já používám pro zrychlení kynutí kynoucí program ve své troubě.

Po vykynutí rozdělíme těsto na 2 stejné díly (můžeme si těsto zvážit) a rozválíme. Přendáme na plech vyložený pečícím papírem a ještě dotvarujeme a prsty vytlačíme směrem od středu k okraji co nejvíce těsta. Necháme přibližně půl centimetrové okraje, které necháme silnější.

Troubu zapneme a nastavíme co nejvyšší teplotu (Já jsem pekla na 240 stupňů). Pizzu potřeme rajčatovým sugem a obložíme oblíbenými surovinami. Zvolila jsem mozzarellu, šunku a cherry rajčátka.

Jakmile je trouba rozpálená, dáme péct na 10-12 minut.Ke konci hlídáme. Jakmile je kůrka po obvodu zlatavá, pizza je hotová a můžeme ji z trouby vytáhnout. Nakonec posypu lístky bazalky a pokapu olivovým olejem.

Přeji dobrou chuť :)

Hanka

  • Sdílet: