Salát s ančovičkovým dresinkem a burratou

Salát s ančovičkovým dresinkem a burratou

Tento salát mě napadl, když jsem přemýšlela, jak využiju římský salát, který jsem měla v ledničce. A jelikož se tento salát používá na Caesar salát, a mě moc chutná dresink, který se do něj používá, inspirovalo mě to k vytvoření tohoto receptu. Ančovičky kupuju v Lidlu, pokud byste potřebovali poradit, napište mi :) Salát je jednodušší, ale plný chuti, dejte mu šanci :)

2 porce

Na dresink:

  • 2 lžíce zakysané smetany
  • 1 lžička majonézy
  • 1 stroužek česneku
  • 2 filety ančoviček v oleji
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • 20 g nastrouhaného parmezánu
  • sůl
  • pepř

Na salát

  • 1 burrata
  • 1 římský salát
  • 20 g parmezánu
  • olivový olej

Na dresink smícháme zakysanou smetanu, majonézu (tu je možné i vynechat, ale dodává více chuti, takže bych těch pár kalorií navíc neřešila :) ), lisovaný česnek, pokrájené ančovičky, hořčici a strouhaný parmazán. Dochutíme solí a mletým pepřem a zamícháme.

Salát rozdělíme na jednotlivé listy, omyjeme, necháme okapat vodu a poté nakrájíme na proužky. Vložíme do mísy, přidáme dresink a zamícháme. Nandáme na talíře, burratu rukama opatrně rozdělíme, položíme na salát, pokapeme olivovém olejem a posypeme plátky parmezánu.

Přeji dobrou chuť.

Hanka

  • Sdílet: