Tento salát mě napadl, když jsem přemýšlela, jak využiju římský salát, který jsem měla v ledničce. A jelikož se tento salát používá na Caesar salát, a mě moc chutná dresink, který se do něj používá, inspirovalo mě to k vytvoření tohoto receptu. Ančovičky kupuju v Lidlu, pokud byste potřebovali poradit, napište mi :) Salát je jednodušší, ale plný chuti, dejte mu šanci :)
2 porce
Na dresink:
Na salát
Na dresink smícháme zakysanou smetanu, majonézu (tu je možné i vynechat, ale dodává více chuti, takže bych těch pár kalorií navíc neřešila :) ), lisovaný česnek, pokrájené ančovičky, hořčici a strouhaný parmazán. Dochutíme solí a mletým pepřem a zamícháme.
Salát rozdělíme na jednotlivé listy, omyjeme, necháme okapat vodu a poté nakrájíme na proužky. Vložíme do mísy, přidáme dresink a zamícháme. Nandáme na talíře, burratu rukama opatrně rozdělíme, položíme na salát, pokapeme olivovém olejem a posypeme plátky parmezánu.
Přeji dobrou chuť.
Hanka