Tahle omáčka je jednoduchá na přípravu, zabere vám asi 10 minut. A na to jak je jednoduchá, tak je velice chutná. Vyzkoušejte :)
Co budeme potřebovat na 3 porce:
Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Na pánvi s nepřilnavým povrchem nalijeme trochu oleje a na mírném plameni cibuli osmažíme. Přidáme plechovku rajčat, smetanu a prolisovaný stroužek česneku a provaříme. Dochutíme solí a pepřem. Ochutnáme a pokud je omáčka kyselejší, dochutíme lžičkou cukru. Záleží na výrobci, některé rajčata jsou kyselejší.
Omáčku podáváme k těstovinám. Jídlo doplníme o bílkoviny v podobě feta sýru nebo opečených kuřecích prsou. Omáčka se skvěle doplňuje s čerstvou bazalkou.
Přeji dobrou chuť.
Hanka