Quinoa s kuřecími kousky a houbami

Quinoa s kuřecími kousky a houbami

Nedávno jsem dostala balíček produktů od firmy Živina a mezi nimi bylo shiitake pesto. Když jsem hledala inspiraci na nějaký rychlý oběd, koukla jsem do lednice a měla jsem tam kuřecí maso a žampiony, hned mi bylo jasné, že tyto suroviny zkombinuji a bude to výborný. A taky že bylo :) Vyzkoušejte, díky pestu přidáte do jídla další rozměr a podpoříte tím i chuť hub. Jedná se o toto pesto. A já moc děkuji Živině za možnost ochutnat, jsem z něj nadšená, tak že jedním balením to u mě určitě nekončí :)

Co budeme potřebovat na 2 porce:

  • 300 g kuřecích prsou nebo stehenních řízků
  • 150 g žampionů
  • 1 cibule
  • 1 lžíce shiitake pesta
  • 10 g kukuřičného škrobu
  • 50 ml vody
  • 1 lžíce oleje
  • sůl
  • mletý pepř
  • 150 g červené quinoy
  • hrst čerstvého koriandru

Quinou propláchneme a vložíme do 300 g vařící vody. Vaříme na středním plameni 15-20 minut dokud nezměkne.

Cibuli nakrájíme nadrobno, žampiony na čtvrtiny, kuřecí maso na kousky. V pánvi na oleji nejdříve osmažíme cibulku dosklovata a poté přidáme žampiony a dusíme je na mírném plameni 5 minut. Shrneme na stranu pánve, přidáme maso, osolíme jej a restujeme ze všech stran. V misce smícháme pesto, vodu a kukuřičný škrob. Nalijeme do pánve, mícháme a necháme zhoustnout. Ochutíme mletým pepřem. Pokud je třeba, ještě dosolíme a můžeme podávat.

Přeji dobrou chuť.

Hanka

  • Sdílet: