Pomazánka z červené řepy

Pomazánka z červené řepy

Jsem velmi zvědavá, kdo tento recept vyzkouší :) Červenou řepu jsem jako dítě nejedla, nechutnala mi, naštěstí jsem jí v dospělosti přišla na chuť :) Červenou řepu nejčastěji odšťavňuji, nakládám a nebo připravím právě tuto pomazánku. Když jsem si koupila farmářské žervé bylo o způsobu využití červené řepy jasno :) Taky jsem měla v lednici fetu a ta tuhle pomazánku skvěle doplnila.

Co budeme potřebovat:

  • 300 g vařené nebo pečené červené řepy
  • 150 g žervé
  • 1 lžička sušeného česneku
  • sůl
  • pepř
  • 30 g vlašských ořechů
  • 30 g lískových ořechů
  • 20 g konopných semínek
  • 100 g fety
  • kváskový chléb
  • olivový olej
  • čerstvý tymián

Řepu rozmixujeme do hladka a přidáme žervé. Ochutíme sušeným česnekem, solí a pepřem. 

Odvážíme si ořechy a semínka a na prkénku překrájíme na drobnější kousky.

Plátky chleba pokapeme olivovým olejem a na pánvi jej opečeme z obou stran. Pomazánku naneseme na chléb, posypeme nakrájenými oříšky a nadrobíme fetu. Na závěr dozdobíme lístky čerstvého tymiánu.

Přeji dobrou chuť.

Hanka.

  • Sdílet: