Jsem velmi zvědavá, kdo tento recept vyzkouší :) Červenou řepu jsem jako dítě nejedla, nechutnala mi, naštěstí jsem jí v dospělosti přišla na chuť :) Červenou řepu nejčastěji odšťavňuji, nakládám a nebo připravím právě tuto pomazánku. Když jsem si koupila farmářské žervé bylo o způsobu využití červené řepy jasno :) Taky jsem měla v lednici fetu a ta tuhle pomazánku skvěle doplnila.
Co budeme potřebovat:
Řepu rozmixujeme do hladka a přidáme žervé. Ochutíme sušeným česnekem, solí a pepřem.
Odvážíme si ořechy a semínka a na prkénku překrájíme na drobnější kousky.
Plátky chleba pokapeme olivovým olejem a na pánvi jej opečeme z obou stran. Pomazánku naneseme na chléb, posypeme nakrájenými oříšky a nadrobíme fetu. Na závěr dozdobíme lístky čerstvého tymiánu.
Přeji dobrou chuť.
Hanka.