Pomazánka z červené řepy

Pomazánka z červené řepy

Červená řepa. V dětství jsem ji neměla ráda. Učitelka mě u oběda nutila ji sníst pod pohrůžkou, že tam budu sedět tak dlouho, dokud ji nesním. A já ji tenkrát nesnědla 😀 Po letech jsem jí dala šanci a světe div se, chutná mi 🙂 Je výborná nakládaná s balzamikovým octem a pomerančovou šťávou. Ale o tom třeba jindy 🙂 Dnes mám pro vás recept na výbornou pomazánku.

Co budeme potřebovat:

  • 1 velkou nebo 3 menší červené řepy
  • 100 – 150 g žervé, lučiny, tvarohu nebo pomazánkového másla
  • sůl
  • pepř
  • sušený česnek

Postup:

  • Řepu uvaříme do měkka a necháme vychladnout. Oloupeme a nastrouháme na struhadle.
  • Přidáme žervé a dochutíme.
  • Podáváme na opečeném toastu nebo chlebu.

Dobrou chuť 🙂

  • Sdílet: