Kuřecí roláda plněná vejci a špenátem

Kuřecí roláda plněná vejci a špenátem

Zkoušení nových receptů, to mě vždycky baví, ale ne vždycky je výsledek prezentovatelný :D Tentokrát vše vyšlo podle mých představ a tak jsem recept sepsala a můžu Vám ho s radostí nasdílet :)

Co budeme na 4 porce potřebovat:

  • 4 ks kuřecích stehenních řízků
  • 4 plátky šunky
  • 100 g mraženého špenátu
  • 2 vejce
  • sůl a mletý pepř
  • sušený česnek

Špenát rozmrazíme a podusíme. Osolíme a dochutíme sušeným česnekem. Ze špenátu slijeme přebytečnou tekutinu.

Obě vejce rozklepneme do misky a prošleháme vidličkou. Ochutíme solí. Na rozehřátou nepřilnavou pánev nalijeme vejce a stáhneme z ohně. Omeleta už bude ze spodu pevná. Na okraj naneseme špenát a opatrně pomocí obracečky omeletu smotáme. Omeleta je nízká, takže bude brzo propečená. Na okraj naneseme špenát a opatrně pomocí obracečky omeletu smotáme. Omeleta je nízká, takže bude brzo propečená. 

Stehenní řízky vložíme mezi dva kusy potravinové folie a jemně naklepeme. Následně maso osolíme a opepříme. Kusy masa naskládáme na potravinovou folii do dvouřadu tedy 2x2 kusy. Na maso položíme plátky šunky a na okraj položíme omeletu se špenátem. Pomocí potravinové folie maso smotáme do rolády a utáhneme. Celou roládu ještě jednou obalíme do folie, aby k masu nepronikla voda, ve které budeme roládu vařit.

V dostatečně širokém hrnci přivedeme k varu vodu, jakmile začne probublávat, oheň stáhneme a vložíme roládu. Měla by být ponořena do vody a nedotýkat se dna hrnce. Přikryjeme pokličkou a na mírném plameni vaříme 30 minut.

Po uvaření rozstřihneme potravinovou folii, šťávu, která se z masa uvolnila, slijeme do rendlíku a zredukujeme. Povařením totiž šťáva zhoustne a zintenzivní se její chuť.

Roládu nakrájíme na dvoucentimetrové plátky a podáváme s bramborovou kaší nebo polentou a přelijeme šťávou.

Přeji dobrou chuť.

Hanka

  • Sdílet: