Kuřecí játra s rýží

Kuřecí játra s rýží

Taková tak klasika, když nevím, co vařit 🙂 Celkem nenáročné jídlo a jaká je to dobrota 🙂 Kupuju játra čerstvá, chutnají mi víc a nerozpadají se 🙂

Co budeme potřebovat na 4 porce:

  • 500-600 g kuřecích jater
  • 500 ml kuřecího vývaru
  • 1 velká cibule
  • 150 ml smetany na vaření 16%
  • 1 lžíce špaldové mouky
  • sůl a mletý pepř

Postup:

  • Játra očistíme a rozkrojíme na polovinu.
  • Cibuli nakrájíme na drobno a v hrnci osmažíme na pár kapkách oleje. Přidáme játra a orestujeme z obou stran.
  • Zalijeme vývarem a chvíli vaříme. Játra poté vyndáme naběračkou a dáme stranou.
  • Do smetany na vaření přidáme 1 lžíci mouky, promícháme a přidáme do hrnce. Omáčkou mícháme a necháme provařit. Poté rozmixujeme tyčovým mixérem. Osolíme, opepříme, přidáme zpět játra a máme hotovo.
  • Podáváme s rýží nebo vařeným bramborem 🙂

Přeji dobrou chuť 🙂

  • Sdílet: