Taková tak klasika, když nevím, co vařit 🙂 Celkem nenáročné jídlo a jaká je to dobrota 🙂 Kupuju játra čerstvá, chutnají mi víc a nerozpadají se 🙂
Co budeme potřebovat na 4 porce:
- 500-600 g kuřecích jater
- 500 ml kuřecího vývaru
- 1 velká cibule
- 150 ml smetany na vaření 16%
- 1 lžíce špaldové mouky
- sůl a mletý pepř
Postup:
- Játra očistíme a rozkrojíme na polovinu.
- Cibuli nakrájíme na drobno a v hrnci osmažíme na pár kapkách oleje. Přidáme játra a orestujeme z obou stran.
- Zalijeme vývarem a chvíli vaříme. Játra poté vyndáme naběračkou a dáme stranou.
- Do smetany na vaření přidáme 1 lžíci mouky, promícháme a přidáme do hrnce. Omáčkou mícháme a necháme provařit. Poté rozmixujeme tyčovým mixérem. Osolíme, opepříme, přidáme zpět játra a máme hotovo.
- Podáváme s rýží nebo vařeným bramborem 🙂
Přeji dobrou chuť 🙂