Letos mám pro vás ještě jeden recept na bublaninu. Tentokráte s jinou strukturou a za použití kyšky nebo kefíru.
Co budeme na 1 plech o velikosti 20 x 30 cm:
Drobenka
Troubu zapneme na horní a spodní ohřev a nastavíme teplotu 180 °C.
Vejce rozklepneme a oddělíme bílky od žloutků. Bílky vyšleháme do hustého sněhu, přidáme žloutky a cukr a chvíli ještě šleháme. Přidáme kyšku a olej, na menší otáčky zamícháme a na závěr přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Znovu prošleháme na menší otáčky.
Plech vymažeme máslem a vysypeme polohrubou moukou nebo použijeme pečící papír. Těsto nalijeme do plechu, uhladíme a posypeme omytým a okapaným ovocem.
Zasypeme drobenkou, kterou získáme smícháním ghí, cukru a mouky. Pečeme ve střední části trouby 30 - 35 minut.
Přeji dobrou chuť.
Hanka