Kefírová bublanina s drobenkou

Kefírová bublanina s drobenkou

Letos mám pro vás ještě jeden recept na bublaninu. Tentokráte s jinou strukturou a za použití kyšky nebo kefíru. 

Co budeme na 1 plech o velikosti 20 x 30 cm:

  • 3 vejce
  • 150 g kyšky nebo kefíru 
  • 60 g ghí
  • 100 g třtinového cukru
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 210 g špaldové polohrubé mouky 
  • 1/2 prášku do pečiva
  • 400 g ovoce (já jsem použila rybíz a rebarboru)

Drobenka

  • 1 lžíce ghi
  • 1 lžíce moučkového cukru
  • 2 lžíce špaldové polohrubé mouky 

Troubu zapneme na horní a spodní ohřev a nastavíme teplotu 180 °C.

Vejce rozklepneme a oddělíme bílky od žloutků. Bílky vyšleháme do hustého sněhu, přidáme žloutky a cukr a chvíli ještě šleháme. Přidáme kyšku a olej, na menší otáčky zamícháme a na závěr přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Znovu prošleháme na menší otáčky. 

Plech vymažeme máslem a vysypeme polohrubou moukou nebo použijeme pečící papír. Těsto nalijeme do plechu, uhladíme a posypeme omytým a okapaným ovocem. 

Zasypeme drobenkou, kterou získáme smícháním ghí, cukru a mouky. Pečeme ve střední části trouby 30 - 35 minut.

Přeji dobrou chuť.

Hanka

  • Sdílet: