Dostala jsem jablka, ale nemám prostor na jejich uchování na zimu, tak jsme se rozhodla je zpracovat do povidel. A byl to skvělý nápad. Už se těším, až z nich napeču frgály :) Po uvaření mi přišly povidla celkem sladké, příště bych ubrala cukru a příště bych dala o 1/3 méně. Pojďte si povidla také připravit, budete potřebovat jen:
Jablka oloupeme, odstraníme jádřinec a nakrájíme na menší kousky. Do hrnce přidáme cukr a vodu a přivedeme k varu. Na mírném plameni vaříme do změknutí jablek a poté rozmixujeme tyčovým mixérem. Dál na mírném plameni vaříme do požadované hustoty. Průběžně chodíme míchat. Jakmile se objem zredukuje přibližně na čtvrtinu, můžeme odstavit z ohně.
Mezitím si umyjeme a sterilizujeme sklenice a víčka. Horká povidla plníme do sklenic. Na uvedené množství budeme potřebovat 6-7 sklenic o objemu 200 ml. Pevně uzavřeme a otočíme dnem vzůru. Necháme takto vychladnout, můžeme otočit a uložit do spíže.