Stále vaříme v karanténě, stále vymýšlíme, co vařit, a tak mám pro vás tip na toto risotto. Mám ho moc ráda a je možné zaměnit houby například za hrášek a máte další variantu :)
Co budeme potřebovat:
Cibulku nakrájíme na drobno a lehce osmažíme. Odvážíme rýži, přidáme ji do hrnce a krátce orestujeme. Zalijeme vínem a třetinou vývaru. Jakmile se tekutina vyvaří, přilijeme další vývar. Stále mícháme.
Sušené houby zalijeme horkou vodou a necháme odstát. Pokud máme čerstvé houby, tak je nakrájíme na části a podusíme na kapce oleje. Dusíme 5-10 minut, dokud se neodpaří větší část vody z hub.
Jakmile je rýže na skus, přidáme houby, ricottu a nastrouhaný parmezán. Rizoto by mělo být lehce tekuté, pokud je moc husté přidejte ještě vývar. Lehce dosolíme a přidáme posekanou petrželku.
Přeji dobrou chuť :)
Hanka.