Houbové risotto

Houbové risotto

Stále vaříme v karanténě, stále vymýšlíme, co vařit, a tak mám pro vás tip na toto rizotto. Mám ho moc ráda a je možné zaměnit houby například za hrášek a máte další variantu :)

Co budeme potřebovat:

  • 150 g arborio rýže
  • 1 cibule
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 2 dcl bílého vína
  • hrst sušených, nebo 2 hrsti čerstvých hub
  • 100 g ricotty
  • 50 g parmezánu
  • sůl a pepř
  • 2 lžíce olivového oleje

Cibulku nakrájíme na drobno a lehce osmažíme. Odvážíme rýži, přidáme ji do hrnce a krátce orestujeme. Zalijeme vínem a třetinou vývaru. Jakmile se tekutina vyvaří, přilijeme další vývar. Stále mícháme.

Sušené houby zalijeme horkou vodou a necháme odstát. Pokud máme čerstvé houby, tak je nakrájíme na části a podusíme na kapce oleje. Dusíme 5-10 minut, dokud se neodpaří větší část vody z hub.

Jakmile je rýže na skus, přidáme houby, ricottu a nastrouhaný parmezán. Rizoto by mělo být lehce tekuté, pokud je moc husté přidejte ještě vývar. Lehce dosolíme a přidáme posekanou petrželku.

Přeji dobrou chuť :)

Hanka.

  • Sdílet: