Nedávno jsem dostala chuť na holandský řízek. Namyslela jsem si suroviny, které použiji, tak aby byl recept ve zdravější verzi a o víkendu jsem ho otestovala. Místo smažení na pánvi jsem zvolila pečení v troubě a místo klasické strouhanky jsem dala kukuřičnou strouhanku. S výsledkem jsem byla spokojená a pochutnala jsem si, tak se s vámi o recept opět podělím 🙂
Co budeme na 3 porce potřebovat:
- 500 g mletého masa – použila jsem hovězí s 15% tuku
- 50 – 100 g goudy
- mletý pepř
- sůl
- 1 lžička koření na mleté maso
- 2 vejce
- kukuřičná strouhanka
Postup:
- Mleté maso osolíme, přidáme pepř a koření na mleté maso a 1 vejce.
- Sýr nastrouháme na jemno a smícháme vše dohromady.
- Rozdělíme na 6 částí a tvoříme koule, které rozmáčkneme na placku cca 1 cm vysokou.
- Každý řízek namočíme z obou stran v rozšlehaném vejci a obalíme ve strouhance. Poklademe na plech vložený pečícím papírem a pokapeme oluvovym olejem.
- Pečeme v troubě 20 minut na 200 stupňů.
Dobrou chuť 🙂