Holandský řízek

Holandský řízek

Nedávno jsem dostala chuť na holandský řízek. Namyslela jsem si suroviny, které použiji, tak aby byl recept ve zdravější verzi a o víkendu jsem ho otestovala. Místo smažení na pánvi jsem zvolila pečení v troubě a místo klasické strouhanky jsem dala kukuřičnou strouhanku. S výsledkem jsem byla spokojená a pochutnala jsem si, tak se s vámi o recept opět podělím 🙂

Co budeme na  3 porce potřebovat:

  • 500 g mletého masa – použila jsem hovězí s 15% tuku
  • 50 – 100 g goudy
  • mletý pepř
  • sůl
  • 1 lžička koření na mleté maso
  • 2 vejce
  • kukuřičná strouhanka

Postup:

  • Mleté maso osolíme, přidáme pepř a koření na mleté maso a 1 vejce.
  • Sýr nastrouháme na jemno a smícháme vše dohromady.
  • Rozdělíme na 6 částí a tvoříme koule, které rozmáčkneme na placku cca 1 cm vysokou.
  • Každý řízek namočíme z obou stran v rozšlehaném vejci a obalíme ve strouhance. Poklademe na plech vložený pečícím papírem a pokapeme oluvovym olejem.
  • Pečeme v troubě 20 minut na 200 stupňů.

Dobrou chuť 🙂

  • Sdílet: