Taky máte ještě zásoby dýně? Tak to se vám může hodit tento recept na jemné houstičky zvláčněné dýní hokaido.
Co budeme na 9 malých houstiček potřebovat:
- 220 g hladké špaldové mouky
- 110 g dýňového pyré
- 1 vejce
- 1 dcl vody
- 3 g soli
- 3 g sušeného droždí
- dýňová semínka
Postup:
- Všechny suroviny kromě semínek zpracujeme do hladkého těsta. Stačí vařečkou, těsto totiž není moc tuhé, tak to jde snadno 🙂
- Necháme na teplém místě hodinu kynout.
- Na vál si nasypeme mouku a ukrajujeme z těsta kousky po 50g.
- Z kousků vytvarujeme kuličky a ty dáme do pekáče, ze strany potřeme olejem. Mezi jednotlivými houstičkami necháme cca 1 cm místo a necháme ještě 30 minut kynout. Průběžně rosíme houstičky vodou. Před vložením do trouby znovu orosíme a posypeme dýňovými semínky.
- Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 stupňů po dobu 20 minut nebo déle pokud máte větší kousky 🙂
Po vytvarování houstiček:
Po upečení
TIP: do houstiček můžete přidat oblíbené koření jako oregáno nebo rozmarýn.
Přeji dobrou chuť