Poté, co brownies ochutnáte, nebudete věřit, že neobsahují žádnou čokoládu 😂. O čokoládovou chuť se postarají datle a kakao 🤗🔝
Co budeme na dortík o průměru 19 cm potřebovat:
- 70 g rýžové mouky
- 30 g holandského kakaa
- 30 g kukuřičného škrobu
- 1 malou lžičku prášku do pečiva
- 1/2 lžičky sody
- 1 lžíce psylia
- 140 g datlí nebo datlové pasty
- 400 ml vody
- maliny
Postup:
- Smícháme všechny suché suroviny
- Do sekáčku vložíme datle nebo na kousky nakrájenou pastu a rozsekáme. Po troškách přidáváme z odměřené vody, dokud se nám nevytvoří tekutá hmota. Poté přidáme zbytek vody a rozšleháme už jen metličkou. Přisypáváme suchou směs. Těsto má hladkou konzistenci, ne tekutou, ale ani moc tuhou. Nalijeme do formy a poklademe malinami.
- Pečeme ve formě průměru 19 cm vyložené pečícím papírem na 190 stupňů po dobu přibližně 40 minut. Brownies jsou pečené v okamžiku, kdy se těsto nelepí na špejli. Posledních 10 minut pečeme přikryté alobalem.
Dobou chuť 🙂