Datlové brownies s malinami

Datlové brownies s malinami

Poté, co brownies ochutnáte, nebudete věřit, že neobsahují žádnou čokoládu 😂. O čokoládovou chuť se postarají datle a kakao 🤗🔝

Co budeme na dortík o průměru 19 cm potřebovat:

  • 70 g rýžové mouky
  • 30 g holandského kakaa
  • 30 g kukuřičného škrobu
  • 1 malou lžičku prášku do pečiva
  • 1/2 lžičky sody
  • 1 lžíce psylia
  • 140 g datlí nebo datlové pasty
  • 400 ml vody
  • maliny

Postup:

  • Smícháme všechny suché suroviny
  • Do sekáčku vložíme datle nebo na kousky nakrájenou pastu a rozsekáme. Po troškách přidáváme z odměřené vody, dokud se nám nevytvoří tekutá hmota. Poté přidáme zbytek vody a rozšleháme už jen metličkou. Přisypáváme suchou směs. Těsto má hladkou konzistenci, ne tekutou, ale ani moc tuhou. Nalijeme do formy a poklademe malinami.
  • Pečeme ve formě průměru 19 cm vyložené pečícím papírem na 190 stupňů po dobu přibližně 40 minut. Brownies jsou pečené v okamžiku, kdy se těsto nelepí na špejli. Posledních 10 minut pečeme přikryté alobalem.

Dobou chuť 🙂

  • Sdílet: