Mám tu recept z kategorie #varimzezasob a #stopplytvani. Když jsem před časem řešila, co k večeři, koukla jsem do spíže a když jsem uviděla zbytky černé čočky, bylo mi jasné, co budu vařit 🙂
Co budeme na 2 porce potřebovat:
- 200 g černé čočky (může být i klasická zelená)
- 1 menší červená cibule
- 2 lžičky citrónové šťávy
- 2 lžičky balzamikového octa
- 2 lžičky olivového oleje
- sůl, pepř
- 4 ks sušených rajčat
Postup:
- Čočku propláchneme a uvaříme do změknutí.
- Cibuli nakrájíme na proužky. Já cibuli ještě spařím horkou vodou, jinak mi z ní není dobře 🙂
- Smícháme citrónovou šťávu, ocet a olej. Směs nalijeme na uvařenou čočku, osolíme a opepříme. Přidáme nasekaná rajčata a zamícháme.
- Podáváme s vejci nebo třeba s balkánským sýrem 🙂 Pro masožravce je tu ještě alternativa v podobě dobré klobásky s vysokým obsahem masa 🙂
Přeji dobrou chuť 🙂