Dostala jsem chuť na něco s medvědím česnekem a tak jsem se rozhodla jej zakomponovat do chleba. Strukturou těsta mi připomíná toastový chléb. Nejlepší je čerstvý jen tak a nebo namazaný máslem :)
Co budeme na 1 chléb potřebovat:
Na bylinkové pesto rozmixujeme:
Dále budeme potřebovat:
Do mísy přesejeme obě mouky a uděláme v ní důlek. Přilijeme polovinu vody a nadrobíme droždí. Přidáme lžičku cukru a opatrně zamícháme, aby se do vody dostalo trochu mouky. Necháme vzejít kvásek 15-20 minut. Poté přidáme zbytek surovin a vyhněteme v pružné těsto, které se nelepí na stěny mísy. Těsto vyklopíme na vál a ještě ručně prohněteme, vytvarujeme bochánek, dáme do mísy, přikryjeme potravinovou folií a necháme vykynout na dvojnásobek velikosti (přibližně hodinu).
Těsto vyklopíme na pomoučněný vál a vyválíme. Na šířku by mělo mít těsto velikost vaší formy na chleba. Vyválené těsto potřeme pestem, poklademe nakrájenou mozarellou a zamotáme. Vložíme do formy a necháme vykynout (přibližně půl hodiny až hodinu).
Troubu vyhřejeme na 180 stupňů, chleba postříkáme vodou, vložíme do trouby a pečeme 40 minut. Upečený chleba vyklopíme z formy a necháme vychladnout na mřížce.
Přeji dobrou chuť :)
Hanka