Koncem loňského roku jsem navštívila pražský podnik Eska Karlín, kde jsem si z jídelního lístku vybrala chleba s rostbífem. Překvapením bylo, že na chlebu byl i celer s nakládanou okurkou a jablkem. Ta kombinace mě nadchla a rozhodla jsem se, že si salátek udělám doma. Co se týká rostbífu, tak ten zkusím někdy příště 🙂
Co budeme na 2 porce potřebovat:
- 1 menší celer
- 3 nakládané okurky
- půl jablka
- 1 lžíce majonézy (lze vynechat)
- 2 -3 lžíce zakysané smetany
- sůl a pepř
Postup:
- Celer očistíme a nastrouháme na hrubém struhadle. Okurky také nastrouháme na hrubo. Jablko oloupeme a nakrájíme na malé kousky.
- Připravené suroviny vložíme do misky, přidáme všechny ostatní suroviny a zamícháme.
- Necháme odležet v lednici. Čím déle, tím lépe.
- Podáváme na opečeném chlebu nebo jako přílohu k pečenému masu či steaku. Určitě najdete další možnosti servírování 🙂
Přeji dobrou chuť 🙂