Rozhodla jsem se, že si doma uvařím moje nejoblíbenější indické jídlo. Podle názvu už jistě tušíte, o které se jedná 🙂 Receptů je na internetu hodně a já vám teď prozradím, jaký jsem vyzkoušela já 🙂 Z výsledku jsem byla tak nadšená, že si myslím, že i na výsledné fotce je to poznat 🙂 Je to snad nejlepší butter chicken, které jsem kdy jedla … a nejen kvůli šťavnatému masíčku. Tak co, už jsem vás navnadila? Tak se pusťte do receptu se mnou 🙂
Co budeme potřebovat na 2 porce:
- 300 g kuřecích prsou
- 2 lžíce jogurtu
- koření – červená paprika, garam masala nebo tandoori masala, pepř
- 100 ml smetany na vaření 12%
- 2 lžíce ghí nebo másla
- 1 plechovka krájených nebo pasírovaných rajčat
- sůl
- 2 stroužky česneku
- 1 cibule
Jak budeme postupovat:
- Celý zázrak spočívá v tom, abychom si naložili maso alespoň hodinu dopředu. Kuřecí prsa nakrájíme na kostky, osolíme a přidáme ostatní koření. Na konec vmícháme jogurt a necháme v ledničce odpočinout. Čím déle tím lépe, ale minimálně danou hodinu. Díky jogurtu bude maso křehké a šťavnaté 🙂
- Poté, co necháme maso odležet, rozpálíme pánev pokapeme olejem a kuřecí maso osmahneme. 2 – 3 minut z každé strany. Hotové maso vyndáme do misky a na pánvi osmažíme na drobno nakrájenou cibuli Přidáme česnek a garam masalu a ještě chvíli opékáme.
- Do pánve vložíme rajčata a jakmile se prohřejí, přidáme máslo a necháme ho rozpustit. Poté přidáme smetanu a vaříme na mírném plameni. Omáčka se zredukuje a trochu zhoustne.
- Omáčku přendejte do mixéru a rozmixujte dohladka. Vraťte ji zpět do pánve a přidejte maso (ano, i se šťávou, která je v misce) a ještě chvíli prohřejte. Dochutíme solí a pepřem.
- Dozdobíme čerstvými bylinkami (koriandr, petrželka, majoránka) Podáváme s rýží nebo s typickým pečivem naan 🙂
TIP: Jestli jste fanoušci ostřejší chuti, tak společně s česnekem do omáčky přidejte i kousek čerstvého zázvoru. Má to větší grády 😉
Přeji dobrou chuť 🙂