Broskvový nepečený dortík

Broskvový nepečený dortík

Přemýšlela jsem, co udělám s darovanými broskvemi, které byly měkčí a už nebyly vhodné k zavařování. Vzpomněla jsem si na nepečený piškotový jablečný dortík, který znám z dětství a začala jsem vzpomínat na recept 🙂

Co budeme na 1 dortík o průměru 18 cm potřebovat:

  • 100 g piškotů
  • 600 g broskví
  • 2 vanilkové pudinky
  • 30 g třtinového cukru – volitelně
  • zakysaná smetana k podávání

Postup:

Broskve zbavíme slupky – slupku nařízneme a spaříme horkou vodou. Za chvíli vyndáme (10-20 sec.) a slupku sloupneme. Vypeckujeme a nakrájíme na kousky. Rozmixujeme tyčovým mixerem, můžeme přidat trochu cukru a dáme na plotnu vařit.

Mezitím si rozmícháme v troše vody 2 vanilkové pudinky a přidáme k broskvím. Provaříme (celou dobu mícháme) a odstavíme, jakmile je pudink hustý.

Na dno dortové formy vyskládáme piškoty, nalijeme polovinu pudinku. Naskládáme další vrstvu piškotů a přelijeme je druhou polovinou pudinku.

Necháme vychladit přes noc, nejméně ale hodinu. Podáváme se zakysanou smetanou 🙂

Dobrou chuť 🙂

  • Sdílet: