Bramboračka

Bramboračka

Houbová sezóna je v plném proudu, tak se vám může hodit recept na moji bramboračku 🙂 Zahušťuji ji ovesnými vločkami a rozhodně se jich nebojte, v polévce nepůjdou vůbec poznat. Krásně ji zahustí a nebudete potřebovat mouku 🙂

Na 4 porce budete potřebovat:

  • 1 větší mrkev
  • 1 petržel
  • 2 brambory
  • 2 hrsti nakrájených čerstvých hub nebo hrst sušených hub
  • 1-1,5 l zeleninového vývaru
  • 35 g ovesných vloček
  • lžička másla a olivového oleje
  • půl lžičky soli
  • 2 bobkové listy
  • 5 kuliček pepře
  • 5 kuliček nového koření
  • petrželka k servírování

Postup:

Začneme přípravou zeleniny. Mrkev a petržel omyjeme a nakrájíme na malé kostky. Brambory oloupeme a nakrájíme na trošku větší kostky. Sušené houby zalijeme horkou vodou a necháme odstát. Čerstvé houby nakrájíme na plátky nebo kousky.

Mrkev s petrželí osmažíme na másle s olejem. Chvíli restujeme, přidáme brambory a zalijeme zeleninovým vývarem nebo vodou. Slijeme vodu ze sušených hub a přidáme do polévky. Přidáme i všechno ostatní koření, sůl a ovesné vločky a vaříme na mírném plameni. Polévku vaříme do změknutí zeleniny. Servírujeme s nasekanou petrželkou.

Přeji dobrou chuť 🙂

  • Sdílet: