Borůvkové muffiny

Borůvkové muffiny

Nebe v hubě, to jsem si pomyslela, když jsem muffiny po upečení ochutnala. Do receptu jsem použila ricottu a část mouky nahradila polentou, stejně jako do mramorové bábovky a zafungovalo to opět skvěle. Je to zkrátka osvědčená kombinace 🙂

Co budeme potřebovat na 11-12 muffinů

  • 1 ricotta 250 g
  • 2 vejce
  • 50 g cukru (nebo jiné sladidlo)
  • 30 g vanilkového proteinu (lze vynechat, ale přidejte více sladidla)
  • 50 g špaldové hladké mouky
  • 50 g kukuřičné polenty
  • 60 g slunečnicového oleje
  • 6 g prášku do pečiva
  • půl lžičky jedlé sody
  • půl lžičky vanilky
  • 120 g borůvek

Postup:

Oddělíme bílky, přidáme špetku soli a vyšleháme v tuhý sníh.

V druhé míse vyšleháme žloutky s ricottou, cukrem a olejem. Přidáme protein, mouku, polentu, prášek do pečiva, vanilku a znovu zašleháme. Nakonec vmícháme sníh z bílků a už jen vařečkou jemně promícháme.

Do těsta přidáme borůvky. Část můžeme nechat stranou a dát je až nahoru na muffiny.

Těsto plníme do košíčků na muffiny a pečeme na 180 stupňů 25 minut.

Přeji dobrou chuť 🙂

Postup na domácí košíčky z pečícího papíru, které se krásně odlepí od těsta jsem popsala v tomto článku 🙂

  • Sdílet: