Podzimní dýňové noky

Podzimní dýňové noky

Co budeme potřebovat na 4 porce noků:

  • 700 g dýně hokaido
  • 450 g polohrubé mouky
  • 50 g nastrouhaného parmazánu
  • olivový olej
  • sůl

Jak na domácí noky:

  • Dýni omyjeme a nakrájíme na 1,5 cm proužky, zakápneme olejem a dáme péct na 180 stupňů do změknutí, cca 25 minut. Zkoušejte vidličkou 🙂
  • Necháme trochu vychladnout, poté rozmixujeme nebo  použijeme šťouchadlo na brambory. Osolíme, přidáme parmazán a mouku a ručně zpracujeme v hladké těsto. S moukou opatrně přidáváme postupně, aby těsto nebylo moc tuhé, můžeme ubrat nebo přidat více než je uvedeno v receptu.
  • Do hrnce dáme vařit vodu a osolíme.
  • Těsto rozdělíme na 2 kusy a vyválíme válečky, které nakrájíme na 1 cm velké kousky. Vložíme do vroucí vody a pár minut vaříme. Jakmile noky vyplavou na hladinu, jsou hotové a vyndáme cedníkem.

Noky můžeme připravit s různými omáčkami: sýrová, rajčatová, nebo jen opéct na pánvi a podávat s bylinkami. Já jsem zvolila sýrovou omáčku.

Sýrová omáčka s kuřecím masem k nokům

  • 1 malou cibulku nadrobno nakrájíme
  • 2 kuřecí prsa nakrájíme na kostky a osolíme.
  • Cibulku na kapce oleje usmažíme do růžova, přidáme kuřecí kousky a osmažíme po obou stranách.
  • Zasypeme 50 g parmazánu a zalijeme 1 dcl mlékem. Osolíme, opepříme. Provaříme, aby vznikla hladká konzistence.
  • Přidáme noky, necháme prohřát a zamícháme, tak aby se všechny obalily v omáčce.

Přeji dobrou chuť 🙂

  • Sdílet: