Pečený losos s bylinkovou krustou

Pečený losos s bylinkovou krustou

Losos je ideální jak na víkend, tak na pracovní týden. Příprava je rychlá a jednoduchá, tak pojďme rovnou na recept :)

Co budeme na 2 porce potřebovat:

  • 300 g čerstvého lososa
  • 20 g vyzrálého sýra (např. Grana padano)
  • 10 g strouhanky
  • 10g olivového oleje
  • hrst bylinek (pažitka, bazalka, petrželka)
  • sůl a pepř

Na bylinkovou krustu si smícháme nastrouhaný sýr, strouhanku, olivový olej a co nejjemněji nasekané bylinky.

Rybu osušíme papírovou utěrkou, poté osolíme a opepříme. Pekáč vymažeme olivovým olejem nebo máslem, položíme lososa a navrstvíme bylinkovou krustu a pořádně přimáčkneme. 

Pekáč vložíme do vyhřáté trouby na 200 stupňů a pečeme 12 minut.

Přeji dobrou chuť :)

Hanka

Verze krusty pouze s pažitkou je také výborná.

  • Sdílet: