Při posledním nákupu jsem sáhla po kuřecích křídlech a udělala jsem dobře. Díky tomu jsem vyzkoušela tuto marinádu a jsem tomu moc ráda. Opět se jedná o jednoduché jídlo, nenáročné na přípravu a trouba zajistí vše podstatné za nás :)
Na 2 porce:
Kuřecí křídla očistíme a nasolíme. Na marinádu smícháme kečup, sweet chilli omáčku (nebojte se jí, je jen jemně pálivá), špetku mleté papriky a prolisovaný stroužek česneku. Přidáme 1 lžíci brusinkového džusu a zamícháme. Pokud je marináda moc hustá, přidáme ještě trochu džusu. Marináda ale nesmí být úplně tekutá, aby se na křídlech udržela.
Do mísy vložíme křídla a polijeme marinádou. Vypadá, že je jí málo, ale mícháním křídel v míse se všechny obalí a ještě zbyde :)
Troubu vyhřejeme na 200 °C. Křídla vyskládáme na plech s pečícím papírem a jakmile je trouba dostatečně vyhřátá, pečeme 45 minut. Přibližně v polovině pečení křídla pomažeme zbylou marinádou.
Podáváme s přílohou dle chuti, např. bramborovou kaší, kuskusem nebo kváskovým chlebem.
Přeji Vám dobrou chuť.
Hanka