Pečená kuřecí křídla

Pečená kuřecí křídla

Při posledním nákupu jsem sáhla po kuřecích křídlech a udělala jsem dobře. Díky tomu jsem vyzkoušela tuto marinádu a jsem tomu moc ráda. Opět se jedná o jednoduché jídlo, nenáročné na přípravu a trouba zajistí vše podstatné za nás :)

Na 2 porce:

  • 10 ks kuřecích křídel
  • 1 lžíce kečupu
  • 1 lžíce sweet chilli omáčky
  • 1-2 lžíce brusinkového nebo pomerančového džusu
  • špetka mleté papriky
  • 1 stroužek česneku

Kuřecí křídla očistíme a nasolíme. Na marinádu smícháme kečup, sweet chilli omáčku (nebojte se jí, je jen jemně pálivá), špetku mleté papriky a prolisovaný stroužek česneku. Přidáme 1 lžíci brusinkového džusu a zamícháme. Pokud je marináda moc hustá, přidáme ještě trochu džusu. Marináda ale nesmí být úplně tekutá, aby se na křídlech udržela.

Do mísy vložíme křídla a polijeme marinádou. Vypadá, že je jí málo, ale mícháním křídel v míse se všechny obalí a ještě zbyde :)

Troubu vyhřejeme na 200 °C. Křídla vyskládáme na plech s pečícím papírem a jakmile je trouba dostatečně vyhřátá, pečeme 45 minut. Přibližně v polovině pečení křídla pomažeme zbylou marinádou. 

Podáváme s přílohou dle chuti, např. bramborovou kaší, kuskusem nebo kváskovým chlebem.

Přeji Vám dobrou chuť.

Hanka

  • Sdílet: