Jak připravit zeleninovou polévku, když nechceme použít bujón? Chuť polévky ovlivňuje způsob přípravy. Restováním nebo pečením získáme ze zeleniny více chuti než při vaření nebo dušení. Vynikne tak přirozená chuť 🙂 Tohle moudro jsem někde četla, a proto jsem se rozhodla to vyzkoušet u této polévky.
A můj závěr? Rozhodně tento postup doporučuji!
Co budeme na hrnec polévky potřebovat:
- 1 květák
- 1/2 pórku (světlá část)
- olivový olej nebo ghí na osmažení pórku
- 1 smetana na vaření 12% nebo mléko
- muškátový oříšek
- sůl a pepř
Postup:
- Pórek nakrájíme na kolečka a na středním plameni osmažíme.
- Květák rozdělíme na růžičky, vložíme do hrnce a zalijeme vodou.
- Vaříme do změknutí květáku. Rozmixujeme tyčovými mixérem. Přidáme smetanu a dochutíme nastrouhaným muškátovým oříškem, solí a pepřem.
Přeji dobrou chuť 🙂