Vyzkoušejte jednoduchý recept na sladké a jemně pálivé vepřové a to díky čerstvému zázvoru a sweet chilli omáčce.
Co budeme na 3 porce potřebovat:
Maso nakrájíme na tenké plátky, pokud jsou kusy masa velké, ještě je překrájíme na menší kousky. Osolíme jej. Zázvor oloupeme a nakrájíme na drobné proužky.
Do pánve s nepřilnavým povrchem nalijeme olej a pánev rozpálíme. Vložíme maso a několik minut opékáme z obou stran do zlatova. V misce smícháme vodu s kukuřičným škrobem a nalijeme do pánve. Přidáme chilli omáčku a vše společně několik minut vaříme. Pokud je omáčka moc tekutá, ještě chvíli vaříme, část tekutiny se vyvaří a omáčka zhoustne. Dochutíme mletým pepřem a případně ještě dosolíme.
Podáváme s rýží. Můžeme dozdobit koriandrem a sezamovými semínky.
Přeji dobrou chuť.
Hanka