Jáhlová snídaňová kaše

Jáhlová snídaňová kaše

Dneska mám pro vás recept na jáhlovou kaši. Proč jáhly? Protože jsou lehce stravitelné a přirozeně bezlepkové. Obsahují spoustu minerálních látek, mimo jiné i křemík, k terý zajišťuje pevné nehty a vlasy. Obsahují komplexní sacharidy, takže se do těla uvolňují pomalu, energie vám dlouho vydrží a nemáte zachvíli po snídani hlad 😉

Příprava je snadná, tak pojďme na to.

Co budeme potřebovat na 2 porce:

  • 80 g jáhel
  • 2 dcl vody
  • 2 dcl mléka
  • 20 g vanilkového proteinu (lze vynechat)
  • javorový sirup nebo jiné sladidlo
  • ovoce, skořice

Postup:

  • Jáhly dáme do hrnce a 3x spaříme horkou vodou. Zbavíme se tak hořkosti jáhel. Tento krok nepodceňujte 😉
  • Zalijeme vodou a vaříme do změknutí, cca 10-15 minut. Hlídáme 🙂 Voda se vyvaří.
  • Vložíme do mixeru a přidáme mléko, sladilo a protein. Mixujeme do hladka.
  • Podáváme s ovocem, skořicí, oříšky nebo co máme rádi 🙂

Dobrou chuť

  • Sdílet: