Dneska mám pro vás recept na jáhlovou kaši. Proč jáhly? Protože jsou lehce stravitelné a přirozeně bezlepkové. Obsahují spoustu minerálních látek, mimo jiné i křemík, k terý zajišťuje pevné nehty a vlasy. Obsahují komplexní sacharidy, takže se do těla uvolňují pomalu, energie vám dlouho vydrží a nemáte zachvíli po snídani hlad 😉
Příprava je snadná, tak pojďme na to.
Co budeme potřebovat na 2 porce:
- 80 g jáhel
- 2 dcl vody
- 2 dcl mléka
- 20 g vanilkového proteinu (lze vynechat)
- javorový sirup nebo jiné sladidlo
- ovoce, skořice
Postup:
- Jáhly dáme do hrnce a 3x spaříme horkou vodou. Zbavíme se tak hořkosti jáhel. Tento krok nepodceňujte 😉
- Zalijeme vodou a vaříme do změknutí, cca 10-15 minut. Hlídáme 🙂 Voda se vyvaří.
- Vložíme do mixeru a přidáme mléko, sladilo a protein. Mixujeme do hladka.
- Podáváme s ovocem, skořicí, oříšky nebo co máme rádi 🙂
Dobrou chuť