Dnes jsem se dostala k sepsání receptu na tento dýňový chléb, který jsem nedávno pekla a recept jsem měla sepsaný zatím jen na papíře. Do receptu jsem použila dýňový protein, který jsem chtěla vyzkoušet. Pokud jej nemáte, určitě jej lze vynechat a i přes to budete mít výborný a zdravý chléb :)
Co budeme potřebovat:
Obě mouky přesyjeme do mísy a přidáme ostatní suché suroviny. Přidáme vodu a v robotu s hákovým nástavcem hněteme 5 minut. Ručně to bude trvat trochu déle. Těsto necháme vykynout na teplém místě. Trvá to přibližně 45-60 minut.
Vykynuté těsto přendáme do formy s pečícím papírem a necháme znovu vykynout cca 30 minut.
Troubu vyhřejeme na 220°C, vložíme chléb a pečeme 15 minut, poté teplotu snížíme na 200°C a pečeme dalších 15 minut.
Jakmile je chléb pečený, vyndáme jej z formy na mřížku a necháme vychladnout.
Přeji dobrou chuť :)
Hanka