Dýňový proteinový chléb

Dýňový proteinový chléb

Dnes jsem se dostala k sepsání receptu na tento dýňový chléb, který jsem nedávno pekla a recept jsem měla sepsaný zatím jen na papíře. Do receptu jsem použila dýňový protein, který jsem chtěla vyzkoušet. Pokud jej nemáte, určitě jej lze vynechat a i přes to budete mít výborný a zdravý chléb :) 

Co budeme potřebovat:

  • 7 g sušeného droždí (1 sáček)
  • 40 g dýňového proteinu
  • 100 g celozrnné žitné mouky
  • 310 g hladké špaldové mouky
  • 350 ml vlažné vody (ne horké)
  • 10 g soli
  • 10 g lněných semínek
  • 30 g dýňových semínek

Obě mouky přesyjeme do mísy a přidáme ostatní suché suroviny. Přidáme vodu a v robotu s hákovým nástavcem hněteme 5 minut. Ručně to bude trvat trochu déle. Těsto necháme vykynout na teplém místě. Trvá to přibližně 45-60 minut.

Vykynuté těsto přendáme do formy s pečícím papírem a necháme znovu vykynout cca 30 minut.

Troubu vyhřejeme na 220°C, vložíme chléb a pečeme 15 minut, poté teplotu snížíme na 200°C a pečeme dalších 15 minut.

Jakmile je chléb pečený, vyndáme jej z formy na mřížku a necháme vychladnout.

Přeji dobrou chuť :)

Hanka

  • Sdílet: