Citronové těstoviny

Citronové těstoviny

Trocha Itálie na talíři :) Původně jsem chtěla udělat těstoviny Carbonara, protože jsem měla 2 žloutky, které mi zbyly z předchozího pečení. Rozhodla jsem se ale pro odlehčenější verzi a tak jsem se inspirovala receptem na Pasta al Limone.

Co budeme na 2 porce potřebovat:

  • 200 g těstovin
  • 1 citrón
  • 20 g másla
  • 20 g sýru Grana Padano + pár hoblinek na servírování
  • 2 žloutky
  • cca 1-2 dcl vody z těstovin
  • sůl a pepř
  • několik cherry rajčátek
  • 1 menší lžíce olivového oleje
  • lístky čerstvé bazalky

Dáme vařit těstoviny dle návodu. Uvaříme je na skus (nesmí být úplně měkké).

Mezi tím si do misky nastrouháme sýr a kůru z celého citrónu. Vymačkáme šťávu z něj šťávu a přidáme žloutky. Smícháme.

Rajčátka přepůlíme a krátce orestujeme na lžíci olivového oleje.

Jakmile jsou těstoviny uvařené, slijeme si část vody bokem a těstoviny zcedíme. Do misky s připravenými surovinami vlijeme trochu vody z těstoviny, tím částečně celou směs zahřejeme, než ji celou zalijeme horkou vodou. Promícháme a vlijeme do pánve s rajčátky. Přidáme máslo a zahříváme. Během chvíle se suroviny spojí a vznikne krémová omáčka. V tuto chvíli přidáme uvařené těstoviny a dochutíme solí a pepřem. 

Podáváme zasypané sýrem a lístky bazalky.

Přeji dobrou chuť :)

Hanka

  • Sdílet: