Trocha Itálie na talíři :) Původně jsem chtěla udělat těstoviny Carbonara, protože jsem měla 2 žloutky, které mi zbyly z předchozího pečení. Rozhodla jsem se ale pro odlehčenější verzi a tak jsem se inspirovala receptem na Pasta al Limone.
Co budeme na 2 porce potřebovat:
Dáme vařit těstoviny dle návodu. Uvaříme je na skus (nesmí být úplně měkké).
Mezi tím si do misky nastrouháme sýr a kůru z celého citrónu. Vymačkáme šťávu z něj šťávu a přidáme žloutky. Smícháme.
Rajčátka přepůlíme a krátce orestujeme na lžíci olivového oleje.
Jakmile jsou těstoviny uvařené, slijeme si část vody bokem a těstoviny zcedíme. Do misky s připravenými surovinami vlijeme trochu vody z těstoviny, tím částečně celou směs zahřejeme, než ji celou zalijeme horkou vodou. Promícháme a vlijeme do pánve s rajčátky. Přidáme máslo a zahříváme. Během chvíle se suroviny spojí a vznikne krémová omáčka. V tuto chvíli přidáme uvařené těstoviny a dochutíme solí a pepřem.
Podáváme zasypané sýrem a lístky bazalky.
Přeji dobrou chuť :)
Hanka