K dnešnímu pečení jsem si vybrala quinou. Obsahuje totiž vysoký podíl bílkovin a řadí se mezi tzv. superpotraviny kvůli příznivému vlivu na organismus. Neobsahuje lepek. Je to kvalitní potravina pro sportovce.
Co budeme potřebovat:
- 100 g quinoy
- 1 hrnek vody (použijeme na vaření quinoy)
- 3 vejce
- 100 g Cream Cheese light (z Lidlu)
- 40 g sladidla (já použila xylovit)
- 1 lžička prášku do pečiva
- 1 lžička sody
- špetka soli
- 40 g čokoládového proteinu
- 30 g kakaa
- 50 ml vody
Postup:
- Quinou propláchneme teplou vodou, necháme okapat. Zalijeme vodou v poměru 1 díl quinoy na 2 díly vody. Vaříme do změknutí, cca 12-15 minut.
- Oddělíme žloutky od bílků, ze kterých vyšleháme sníh. Do žloutků přidáme Cream Cheese (nebo jogurt), 50 ml vody, prášek do pečiva, sodu, protein a kakao. Vyšleháme do hladké hmoty. Přidáme vařenou quinou. Ručně zapracujeme sníh.
- Těsto nalijeme do košíčků na muffiny.
- Vložíme do trouby a pečeme 20 – 25 minut na 180 stupňů. Doba pečení závisí na velikosti košíčků 🙂
Na čokoládový krém smícháme:
- 125 g ricoty
- 4 kostky hořké čokolády (rozpuštěné ve vodní lázni)
- lžičku kakaa
- sladidlo (použila jsem javorový sirup)
- necháme půl hodinky stuhnout v ledničce a zdobíme vychladlé muffiny.
- Dozdobíme ovocem 🙂
Když se mi nechce dělat muffiny, peču v klasické formě (průměr 21 cm). Upečenou buchtu rozdělím na kostky a dozdobím 🙂
Přeji dobrou chuť 🙂
Když budete podle mě péct, označte mě, prosím, na fotce. Uděláte mi obrovskou radost 🙂
Vaše Hanka