Bezlepkové čokoládové QUINOA cupcakes

Bezlepkové čokoládové QUINOA cupcakes

K dnešnímu pečení jsem si vybrala quinou. Obsahuje totiž vysoký podíl bílkovin a řadí se mezi tzv. superpotraviny kvůli příznivému vlivu na organismus. Neobsahuje lepek. Je to kvalitní potravina pro sportovce.

Co budeme potřebovat:

  • 100 g quinoy
  • 1 hrnek vody (použijeme na vaření quinoy)
  • 3 vejce
  • 100 g Cream Cheese light (z Lidlu)
  • 40 g sladidla (já použila xylovit)
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1 lžička sody
  • špetka soli
  • 40 g čokoládového proteinu
  • 30 g kakaa
  • 50 ml vody

Postup:

  • Quinou propláchneme teplou vodou, necháme okapat. Zalijeme vodou v poměru 1 díl quinoy na 2 díly vody. Vaříme do změknutí, cca 12-15 minut.
  • Oddělíme žloutky od bílků, ze kterých vyšleháme sníh. Do žloutků přidáme Cream Cheese (nebo jogurt), 50 ml vody, prášek do pečiva, sodu, protein a kakao. Vyšleháme do hladké hmoty. Přidáme vařenou quinou. Ručně zapracujeme sníh.
  • Těsto nalijeme do košíčků na muffiny.
  • Vložíme do trouby a pečeme 20 – 25 minut na 180 stupňů. Doba pečení závisí na velikosti košíčků 🙂

Na čokoládový krém smícháme:

  • 125 g ricoty
  • 4 kostky hořké čokolády (rozpuštěné ve vodní lázni)
  • lžičku kakaa
  • sladidlo (použila jsem javorový sirup)
  • necháme půl hodinky stuhnout v ledničce a zdobíme vychladlé muffiny.
  • Dozdobíme ovocem 🙂

Když se mi nechce dělat muffiny, peču v klasické formě (průměr 21 cm). Upečenou buchtu rozdělím na kostky a dozdobím 🙂

Přeji dobrou chuť 🙂

Když budete podle mě péct, označte mě, prosím, na fotce. Uděláte mi obrovskou radost 🙂

Vaše Hanka

  • Sdílet: