Pokud jste vyzkoušeli recept na cuketový perník, máte určitě doma rýžovou mouku a tak se vám bude hodit i následující recept, ve kterém ji využijete. Bez lepku peču pro svou rodinu a občas i pro sebe, ačkoliv nemám intoleranci na lepek, a je to vítaná změna.
Co budeme potřebovat na plech o velikosti 21 x 21 cm:
Na ovesnou drobenku:
Troubu zapneme na horní a dolní ohřev a nastavíme 170 C.
Švestky omyjeme, rozpůlíme, odstraníme pecku a každý kus ještě jednou rozpůlíme.
Na drobenku dobře promneme konečky prstů vločky, máslo a cukr dokud se nepojí.
Vejce vyklepneme do mísy a společně s cukrem vyšleháme do husté pěny. V robotu to zabere přibližně 5 minut na nejvyšší otáčky. Poté přidáme olej, mléko a mouku s práškem do pečiva. Zamícháme vařečkou, už nešleháme, abychom nepřišly o bublinky v těstě.
Plech vyložíme pečícím papírem nebo vymažeme máslem a vysypeme rýžovou moukou. Těsto do něj nalijeme a poklademe ovocem - můžou být jahody, meruňky, broskve, rybíz, nebo právě švestky. Posypeme drobenkou a dáme do trouby.
Pečeme 30-35 minut ve střední části trouby.
Přeji dobrou chuť!
Hanka