Žluté kuřecí kari

Žluté kuřecí kari

Kari dělám poměrně často, a to jak kuřecí, tak i jen čistě zeleninové. Nakoupila jsem si v asijských potravinách všechny možné curry pasty a různě je střídám. Dnešní recept je se žlutou curry pastou a doufám, že vám bude chutnat :)

Co budeme potřebovat na 4 porce:

  • 600 g kuřecích prsou
  • 1 cibule
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 2 stroužky česneku
  • 2 cm čerstvého zázvoru
  • 1 lžička/lžíce žluté curry pasty (podle toho, jak chcete curry pálivé)
  • 200 ml kuřecího vývaru
  • 200 ml kokosového mléka
  • 1 balení mražené zeleniny (mrkev, brokolice, květák)
  • 1 lžíce rybí omáčky
  • 1/2 limety
  • sůl a pepř

Kuřecí prsa nakrájíme na menší kostky a osolíme. Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek na plátky a zázvor na co nejmenší kostičky.

Na oleji lehce osmahneme cibulku a přidáme česnek, zázvor a kuřecí prsa. Maso osmahneme ze všech stran, trvá to kolem pěti minut. Do hrnce přidáme curry pastu, pokud nejste zvyklí na pálivost, dejte raději malou lžičku. Okamžik restujeme a zalijeme vývarem a kokosovým mlékem. Omáčku chvíli provaříme. Pokud se vám zdá moc tekutá, vařte ještě chvíli, vypaří se více tekutiny a omáčka trochu zhoustne. Na závěr dochutíme limetovou šťávou, rybí omáčkou a mletým pepřem a solí.

Podáváme s těstovinami, rýží nebo domácími plackami naan. Recept na naan najdete zde.

Přeji dobrou chuť!

Hanka

  • Sdílet: