Vepřové kostky se zeleninou

Vepřové kostky se zeleninou

Víkend před námi a tak mám pro vás recept na sobotní nebo nedělní oběd 🙂

Co budeme potřebovat na 4 porce:

  • 600 g vepřové plece
  • 1 cibule
  • 2 mrkve
  • 2 petržele
  • polovina menší cukety
  • 2 stroužky česneku
  • 400 g krájených rajčat z plechovky nebo čerstvé
  • sůl a pepř
  • 2 bobkové listy

Postup:

Vepřové maso nakrájíme na větší kostky 2x2cm. Osolíme je a opepříme.

Zeleninu očistíme a nakrájíme na menší kostky.

Maso orestujeme na pánvi ze všech stran na kapce oleje a dáme stranou. Vložíme zeleninu a také krátce orestujeme.

Do pekáče vložíme pokrájená rajčata, restovanou zeleninu, bokové listy a maso. Zamícháme, směs osolíme, zakryjeme víkem a pečeme na 170 stupňů 1 hodinu.

Během pečení maso pekáč kontrolujte, zda je v něm dostatek tekutiny, pokud by se hodně odpařila, přidejte trochu vody.

Výsledná směs není vodnatá, je polohustá, pokud ne, tak necháme ještě na 15 minut v troubě bez víka.

Podáváme s rýží nebo s bramborovou kaší.

Přeji dobrou chuť 🙂

  • Sdílet: