Valentýnské muffiny “Red velvet”

Valentýnské muffiny “Red velvet”

Loni na Valentýna jsem pekla tyto srdíčkové muffinky. V prosinci mě oslovila paní z Vitaland magazínu, že by ráda v tomto časopise uvedla můj recept. A já jsem souhlasila 🙂 Takže recept najdete v onom magazínu Leden-únor. A vzhledem k tomu, že se Valentým opět blíží, můžete recept vyzkoušet taky 😉

Recept nijak neupravuji a kopíruji ze svých facebookových stránek:

Lákalo mě upéct muffiny Red velvet, tak jsem je zkusila Po mé úpravě na zdravější variantu to dopadlo výborně. Určitě je zkuste Opět používám zdraví prospěšné suroviny a jednou z nich je červená řepa

MUFFINY RED VELVET

Co budeme potřebovat:

  • 230 g syrové červené řepy, kterou si uvaříme
  • 2 vejce
  • 100 g kefíru
  • 30 g javorového sirupu
  • 140 g hladké špaldové mouky
  • 15 g holandského kakaa
  • 30 g čokoládového proteinu
  • 8g prášku do pečiva
  • Náplň: Šmakoun lískooříškový krém

Postup:

  • Uvařenou řepu rozmixujeme, přidáme žloutky, kefír, sirup a poté pustupně přidáváme sypké suroviny.
  • Z bílků vyšleháme tuhý sníh a lehce vmícháme do těsta.
  • Košíčky na muffiny naplníme těstem do poloviny a lžičkou přidáme šmakouní krém a zakryjeme opět těstem do cca 3/4 košíčků . Pečeme na 180 °C 15 – 20 minut.

TIP:
Moc nesladím, takže kdo jste na sladké, přidejte si více sladidla, klidně dvojnásobek

Dobrou chuť a krásného Valentýna

  • Sdílet: