Skotské vejce

Skotské vejce

Co je skotské vejce? Že už jste to někde slyšeli? Je to vejce obalené v mletém mase. Recept jsem ozdravila, a tak si ho můžu dopřát 🙂 Moc mi chutnalo 🙂 A pokud máte chuť můžete vyzkoušet taky 🙂 Je to jednoduché a potřebujete jen pár surovin 🙂 Navíc se blíží Valentýn, tak můžete překvapit své drahé polovičky tímto efektním jídlem 😉

Co budeme potřebovat na 2 skotská vejce:

  • 2 vejce
  • 250 g mletého krůtího masa
  • lžíce hořčice
  • sůl a pepř

Postup:

  • Vejce uvaříme natvrdo. Nemusí být úplně, protože ho ještě budeme péct 🙂 Zbavíme je skořápky.
  • Mezi tím si připravíme maso. Dáme do misky, přidáme hořčici, sůl a pepř.
  • Maso rozdělíme na 2 poloviny a z každé uděláme placku na potravinové folii. Doprostřed dáme vejce a pomocí folie ho obalíme a vytvoříme kouli 🙂
  • Koule dáme do pekáčku, vytřeného olivovým olejem, nebo dáme pečící papír.
  • Pečeme na 180 stupňů 20 – 25 minut.
  • Podáváme rozkrojené napůl se salátkem z rukoly, papriky a rajčete zakápnuté citrónovou šťávou……. nebo trochu tradičněji s bramborovou kaší 🙂

Přeji dobrou chuť 🙂

  • Sdílet: