Polévka z červených fazolí a batátu

Polévka z červených fazolí a batátu

Pokaždé vařím fazolovou polévku trochu jinak a tentokrát jsem si zapsala suroviny, takže vám můžu dát recept :). Za mě je to jednoduchá a výživná polévka a můžete do ní dát jakoukoliv zeleninu navíc, kterou právě máte k dispozici. 

Co budeme potřebovat na 3 porce:

  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžička mleté červené papriky
  • 1 lžíce zahuštěného rajského protlaku
  • 1 konzerva červených fazolí
  • 1 batát
  • sůl a mletý pepř
  • sušená majoránka
  • čerstvý tymián
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 300 g zavařeného vepřového masa (koupila jsem v Lidlu)
  • 20 g Grana padano na servírování

Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno a orestujeme na lžíci oleje. Přidáme červenou papriku, a rajský protlak. Okamžik mícháme a zalijeme zeleninovým vývarem. Osolíme, přidáme několik větviček čerstvého tymiánu. Batát oloupeme a nakrájíme na kostky. Maso také nakrájíme. Vše společně s fazolemi přidáme do polévky a vaříme do změknutí batátu.

Polévku dochutíme mletým pepřem a sušenou majoránkou. Nabereme do talířů a posypeme strouhaným sýrem.

Přeji dobrou chuť.

Hanka

  • Sdílet: