Polévka z červené čočky

Polévka z červené čočky

Tuhle polévku dělám už spoustu let. Je to taková stálice v mém jídelníčku 🙂 Červená čočka má tu výhodu, že už po krátkém vaření se rozpadá a tak polévku krásně zahustí bez dalších zahušťovadel a triků 🙂 Navíc variant pro tuhle polévku je víc a to mě na ní baví 🙂

Co budeme potřebovat na 3 porce:

  • 100 g červené čočky
  • 1 mrkev
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • sůl a pepř
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 1 lžíce rajského protlaku nebo pasty – dávám jen někdy, když chci polévku obměnit 🙂

Postup:

Cibuli nakrájíme na drobno a usmažíme na lžičce oleje. Česnek nakrájíme na plátky a přidáme k cibuli, chvíli restujeme a zalijeme vývarem.

Přidáme čočku, očištěnou a nakrájenou mrkev na kostky (můžeme i nastrouhat), sůl a pepř. Vaříme do změknutí zeleniny. V tuto chvíli už můžeme podávat .

Pokud máte rádi krémovější polévky, můžete část rozmixovat ponorným mixerem.

Přeji dobrou chuť 🙂

  • Sdílet: