Květákový krém

Květákový krém

Jak připravit zeleninovou polévku, když nechceme použít bujón? Chuť polévky ovlivňuje způsob přípravy. Restováním nebo pečením získáme ze zeleniny více chuti než při vaření nebo dušení. Vynikne tak přirozená chuť 🙂 Tohle moudro jsem někde četla, a proto jsem se rozhodla to vyzkoušet u této polévky.

A můj závěr? Rozhodně tento postup doporučuji!

Co budeme na hrnec polévky potřebovat:
  • 1 květák
  • 1/2 pórku (světlá část)
  • olivový olej nebo ghí na osmažení pórku
  • 1 smetana na vaření 12% nebo mléko
  • muškátový oříšek
  • sůl a pepř
Postup:
  • Pórek nakrájíme na kolečka a na středním plameni osmažíme.
  • Květák rozdělíme na růžičky, vložíme do hrnce a zalijeme vodou.
  • Vaříme do změknutí květáku. Rozmixujeme tyčovými mixérem. Přidáme smetanu a dochutíme nastrouhaným muškátovým oříškem, solí a pepřem.

Přeji dobrou chuť 🙂

  • Sdílet: