Kuřecí paštika s jablky

Kuřecí paštika s jablky

Když jsem viděla na Instagramu projekt Skromné jídlo, tak jsem začala přemýšlet, jakým receptem bych mohla přispět. Cílem je vymyslet jídlo pro tři do 50 korun a aby bylo výživově vyvážené. Já vsadila na bílkoviny v podobě kuřecích jatýrek, kdy půlkilové balení v akci jde koupit za 25 Kč. 

Co budeme potřebovat:

  • 500 g kuřecích jater
  • 1 cibule
  • 1 jablko
  • několik větviček tymiánu nebo 1/2 lžičky sušeného
  • sůl a pepř
  • 1 lžička olivového oleje
  • 6 krajíců kváskového chleba
  • na dozdobení granátové jablko a lístky petrželky

Příprava surovin:

Játra omyjeme a očistíme od různých blanek. Nakrájíme na poloviny až třetiny. Cibuli nakrájíme nadrobno. Jablko oloupeme, zbavíme jádřince a nakrájíme na kostičky.

Postup:

Na oleji usmažíme cibuli, jakmile začne jemně zlátnout, přidáme jablko a dále opékáme několik minut. Přidáme tymián a kuřecí játra. Restujeme vše dohromady dokud nejsou játra hotová. Překrojením jednoho kousku zjistíme, zda už jsou játra uvnitř hotová. Dušení neprodlužujeme, aby nebyly zbytečně vysušené. Větvičky tymiánu vytáhneme.

Směs  můžeme rozmixovat v mixeru do hladka. Nebo jen rozmačkat vidličkou pokud máte rádi kousky jako já :) Naneseme na krajíce chleba a dozdobíme petrželkou nebo jinou bylinkou a já jsem ještě přidala granátové jablko.

Přeji dobrou chuť :)

Hanka

  • Sdílet: